Hlavní obsah

Automobilka PSA rozšíří spolupráci s Fordem a Mitsubishi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská automobilka PSA Peugeot Citroën rozšíří spolupráci s americkou firmou Ford Motor i s japonskou společností Mitsubishi Motors. Automobilka uvedla, že bude s Fordem vyvíjet naftové motory odpovídající novým předpisům Evropské unie.

Článek

S Mitsubishi zase hodlá ve své španělské továrně spolupracovat na vývoji verzí lehkých užitkových vozů Peugeot Partner a Citroën Berlingo s elektrickým pohonem.

PSA a Ford investují do společného vývoje naftových motorů pro osobní i užitkové automobily zhruba 300 miliónů eur (7,4 miliardy Kč). První společně vyvinuté motory vyhovující novým předpisům EU by se měly začít vyrábět v roce 2013, napsala agentura Reuters. Produkce elektrických verzí modelů Peugeot Partner a Citroën Berlingo by podle agentury DPA měla být spuštěna nejpozději v roce 2012.

PSA Peugeot Citroën je po německém Volkswagenu druhým největším výrobcem automobilů v Evropě. Firma působí rovněž v České republice, kde má společný podnik TPCA s japonskou automobilkou Toyota. Jejich kolínský závod vyrábí vozy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám