Hlavní obsah

Příští týden začne v Paříži autosalon

Novinky, Martin Žemlička

Už příští týden se otevřou brány slavného pařížského autosalonu. Ten se každoročně střídá s autosalonem ve Frankfurtu. Společně s ženevským autosalonem patří mezi největší v Evropě. Přinášíme praktické informace, které vám pomohou, pokud se do Francie hodláte vypravit.

Článek

Brány autosalonu, který představí zhruba stovku světových a evropských premiér, se otevřou 30. září. První dva dny jsou nicméně vyhrazeny pro novináře a odborníky. Pro běžné návštěvníky se výstaviště otevře v sobotu 2. října. Autosalon trvá až do pátku 17. října.

Otevřeno je každý den od deseti hodin do 20 hodin, ve čtvrtek 7. a 14. října je otevřeno až do 22 hodin. Jednodenní vstupné přijde na 12 eur (zhruba 290 korun), studenti zaplatí polovinu, děti do deseti let vstupné neplatí.

Budova výstaviště Paris Expo sídlí v Paříži na náměstí Place de la Porte de Versailles. Místo je dosažitelné metrem (zastávka Porte de Versailles, linka 12) nebo tramvají (linky T2 a T3, zastávka Porte de Versailles). Cesta z Prahy do Paříže je dlouhá 1035 km a zabere minimálně deset hodin jízdy autem.

Novinky.cz budou o pařížském autosalonu informovat od 30. září přímo z místa dění.

Anketa

Chystáte se na pařížský autosalon?
Ano
14,6 %
Ne
85,4 %
Celkem hlasovalo 412 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám