Hlavní obsah

Peugeot ukáže odvážnou studii elektrického roadsteru EX1

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský Peugeot přiveze do Paříže kromě nového modelu 508 také koncept elektrického roadsteru EX1. Futuristicky vypadající automobil má pohon všech čtyř kol, jezdí na elektřinu a má výkon 340 koňských sil.

Článek

Peugeot letos slaví 200 let od založení značky, proto se na domácí půdě pařížského výstaviště chce blýsknout nevšedním automobilem. Úkol by mohl splnit model EX1, koncept futuristického auta s netradičními proporcemi. Přední maska svými tvary evokuje koncepty Peugeotu posledních let, zbytek dvoumístného otevřeného vozu je sympatickým designérským úletem. Výška vozu je pouhých 90 centimetrů.

Model pohání dva elektromotory, výkon se přenáší na všechna čtyři kola. Jejich společný výkon je 250 kW, tj. 340 koní. Točivý moment dosahuje 240 Nm. Zajímavostí je, že koncept nemá klasický volant, ale pouze dvě páčky. Peugeot s tímto plně funkčním vozem hodlá překonat některé rychlostní rekordy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám