Hlavní obsah

Toyota chystá do dvou let šest nových hybridních modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor hodlá do konce roku 2012 představit šest nových hybridních modelů. Mohla by do té doby rovněž uvést dva elektromobily na americký trh. Vyplývá to podle agentury Reuters z prohlášení výkonného viceprezidenta společnosti Takešiho Učijamady.

Článek

Toyota je zatím v oblasti hybridních automobilů jasnou světovou jedničkou. Její model Prius vstoupil v roce 1997 jako první hybridní automobil na trh a je dosud nejprodávanějším vozem svého druhu. Celkový prodej tohoto modelu loni překročil milión vozů.

Toyota chce do června 2012 zahájit prodej verze modelu Prius, jejíž baterie bude možné dobíjet z běžné elektrické zásuvky. Firma podle mluvčího předpokládá, že tato verze bude o zhruba 3000 až 5000 dolarů (57 000 až 96 000 Kč) draží než standardní Prius. Cena vozu by tak podle agentury Reuters neměla překročit 28 000 dolarů (536 000 Kč).

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Firma si svou vedoucí pozici na automobilovém trhu vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za rozumnou cenu. Na její pověst výrobce kvalitních vozů však měla negativní dopad rozsáhlá svolávání automobilů k opravě problémů s nechtěným zrychlováním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám