Hlavní obsah

Brembo investuje 875 miliónů korun do nového závodu v Ostravě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská společnost Brembo hodlá investovat 35 miliónů eur (asi 875 miliónů korun) do nového výrobního střediska v Ostravě. Bude vyrábět brzdové destičky a hliníkové komponenty, provoz by měla zahájit v roce 2011.

Článek

Brembo patří mezi prestižní výrobce brzdových komponent. Má zakázky od automobilek Ferrari, Porsche, Land Rover, BMW, GM nebo Audi. Nové výrobní středisko v ČR bude zahrnovat odlévání, zpracování a montáž brzdových destiček a dalších hliníkových komponentů.

Brembo se zaměřuje na výrobu brzdových zařízení a kotoučů. Kromě nich dodává výrobcům automobilů, motocyklů a dodávkových vozů také spojky, sedadla, bezpečnostní pásy a další součástky pro závodní motoristiku. Firma působí ve 14 zemích, má 35 závodů a obchodních zastoupení. Zaměstnává 5417 lidí, z toho je přibližně deset procent specialistů, kteří se podílejí na výzkumu a rozvoji. Obrat v roce 2009 činil 825,9 mil eur.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám