Hlavní obsah

První fotografie závodního Mini Countryman WRC

Novinky, Martin Žemlička

Mini se vrací do Mistrovství světa automobilových soutěží. V roce 2011 vstoupí do seriálu FIA WRC (World Rally Championship) a sezóna 2012 bude jeho prvním plnohodnotným účinkováním. Výrobce nyní zveřejnil první reálnou fotografii.

Článek

Značka Mini do světového šampionátu nasadí soutěžní vůz postavený na základě sériového modelu Mini Countryman ve spolupráci se společností Prodrive. Srdcem soutěžního Mini Countryman WRC je přeplňovaný čtyřválec o objemu 1,6 litru od BMW Motorsport. Automobil odpovídá regulím třídy Super2000, které umožňují startovat automobilům s přeplňovanými motory do objemu 1600 ccm a s pohonem všech kol.

První zkušební nasazení vozu Mini Countryman WRC se plánuje na podzim roku 2010. Prodrive pracuje na vývoji soutěžního Mini Countryman WRC již od počátku roku 2009.

Jako základ je pro soutěžní model použita vrcholná verze Mini Cooper S Countryman. Jeho zážehový čtyřválec s objemem 1,6 litru je přeplňovaný dvoukomorovým turbodmychadlem Twin-Scroll a vybavený přímým vstřikováním paliva, stejně tak jako plně variabilním ventilovým rozvodem.

Motor disponuje výkonem 135 kW/184 k, který dovede zrychlit Mini Cooper S Countryman z klidu na 100 km/h během 7,6 s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám