Hlavní obsah

Toyota omladila svůj nejúspěšnější model - Corollu

Novinky, Martin Žemlička

Změny na omlazené Corolle jsou pouze drobné. Všechny motory nově splňují emisní normu Euro 5, jenž začne platit začátkem příštího roku. Cena nového modelu začíná nyní na částce 349 900 korun.

Článek

Přední partie vozu mají přepracovaný nárazník a masku chladiče. Nové jsou i přední světlomety. Změny jsou ale oproti současné generaci minimální. Vzadu objeví pozorné oko přepracované sdružené svítilny a nárazník. Rovněž odrazky jsou umístěny níže. Cílem designérů prý bylo optické rozšíření.

Změněna byla i elektricky sklopná vnější zpětná zrcátka se zabudovanými ukazateli směru. V nabídce osmi laků karoserie nyní zákazníci najdou také nový červený a modrý metalický odstín.

Uvnitř je nový volant - ve spodní části zploštělý, věnec je silnější. V nabídce jsou dvě barevná schémata interiéru – tmavě nebo světle šedá. U sdruženého ukazatele se změnila barva podsvícení ze žluté na bílou. Novinkou je i funkce dálkového otevírání zavazadlového prostoru – ten můžete dálkově odemykat pomocí tlačítka na klíčku.

Nabídka motorizací obsahuje upravené pohonné jednotky, které nyní plní emisní normu Euro 5. Jde o zážehové motory 1,33 l Dual VVT-i (73 kW) a 1,6 l Valvematic (97 kW), resp. vznětové jednotky 1,4 (66 kW) a 2,0 l D-4D (93 kW).

Na český trh se bude faceliftovaná Corolla dodávat ve třech stupních výbavy (Terra Cool, Luna a Sol). Základní cena za model Terra Cool s benzínovým motorem 1,33 l Dual VVT-i činí 349 900 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám