Hlavní obsah

Vozy Kia v Česku mohou mít problémy s osvětlením interiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jihokorejská automobilka Kia Motors vyzve tento měsíc některé majitele modelů Soul a Sorento k případné opravě kabinového osvětlení. V ČR se servisní akce týká 325 vozů vybavených takzvaným náladovým osvětlením interiéru, které může přestat svítit.

Článek

Svolávací akce se týká vozů vyrobených od loňského září do konce letošního června. U některých automobilů vyrobených v tomto období může nastat situace, kdy náladové osvětlení interiéru vozu přestane svítit. Všechny ostatní systémy vozu jsou ovšem nadále plně funkční a vůz lze bezpečně řídit, uvedla v úterý firma.

S problémy se zatím setkalo jen několik majitelů vozů v Koreji. "V Evropě provedou dealerství Kia preventivní prohlídku v zájmu zajištění maximální spokojenosti zákazníků," informovala mluvčí dovozce Kateřina Vokounová.

V České republice budou prodejci svolávat sedm vozů Soul a 318 vozů Sorento. Kvůli možnému výskytu závady na elektroinstalaci automobilka po celém světě svolává ke kontrole přes 100 000 vozů. V pátek kvůli tomu rezignoval šéf Kia Motors Čong Song-un.

Kia je dceřinou společností největší jihokorejské automobilky Hyundai, společně tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Hyundai auta vyrábí i v České republice, Kia Motors auta kompletuje také na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám