Hlavní obsah

Devátá série Top Gearu odstartuje na Primě v půlce září

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prima Cool uvede od poloviny září devátou sérii nejsledovanějšího motoristického pořadu na světě, britského Top Gearu. Pořad, jenž produkuje BBC, aktuálně v Británii skončil patnáctou sérií, další bude následovat zkraje příštího roku.

Článek

Top Gear, pořad britské státní BBC, je nesledovanějším, nejkontroverznějším a patrně také nejzábavnějším motoristickým pořadem na světě. Pravidelně jej sleduje přes 300 miliónů diváků.

Top Gear začal v sedmdesátých letech jako klasický motoristický pořad, od roku 2002 vymyslela produkce nový formát, který má blíže k zábavné show pro masové publikum. O autech se toho z pořadu moc nedozvíte, ale o to více se budete bavit a kochat většinou krásnými scenériemi.

Kromě téměř filmových, a tedy pořádně drahých, záběrů nejluxusnějších automobilů (nebo těch levnějších, které moderátoři s gustem demolují), má na zábavnosti obrovský podíl i trojice moderátorů, kterým smysl pro humor během neustálého špičkování rozhodně nechybí. Většina vtipů je dopředu připravená, ale i tak působí vcelku autenticky. Produkce nešetří ani na výběru lokalit, takže je vcelku běžné, že Top Gear se natáčí v Bolívii, Vietnamu nebo alespoň ve Spojených státech. Legendární se stala cesta upravenými off-roady na (magnetický) severní pól (2007).

Skončila patnáctá série, na Primě začne devátá

Prima Cool od poloviny září nasadí teprve devátou řadu (aktuálně skončila patnáctá), kterou jako obvykle provází Jeremy Clarkson, Richard Hammond a „nejpomalejší řidič na světě“ James May.

V první epizodě deváté řady, kterou Prima nasadila na pátek 17. září, se James May pokusí pokořit maximální rychlost Bugatti Veyron (407 km/h) na testovacím okruhu Volkswagenu. Slavnou osobností, kterou ve studiu zpovídá Jeremy Clarkson je v prvním dílu Hugh Grant. Kromě  toho je na programu prvního dílu deváté řady test Audi TT, Alfy Romeo Brera a Mazdy RX8 ve Skotsku.

Top Gear je občas neobjektivní, až to bolí, sem tam nudí nebo není vtipný, ale pořád jde o to nejlepší, co může motoristický fanoušek vidět v televizi.

Anketa

Líbí se vám pořad Top Gear?
Ano
96,5 %
Ne
1,9 %
Neznám TG
1,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2364 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám