Hlavní obsah

Ford Tourneo Connect 1,8 TDCi nově splňuje Euro 5

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford nabízí pro Tourneo Connect upravený turbodiesel Duratorq TDCi 1,8 l, který nově splňuje emisní normu Euro 5. Ta začne platit na začátku příštího roku.

Článek

Emisní norma Euro určuje obsah znečisťujících látek, jako jsou pevné částice nebo oxidy dusíku ve výfukových plynech motorových vozidel prodávaných na území EU. Přísnější norma Euro 5 začne platit v lednu 2011 a Ford Tourneo Connect  ji nově splňuje.

Nové motory Ford Duratorq TDCi 1,8 l Euro V jsou nyní dodávány s filtrem pevných částic (DPF), který využívají i konkurenční automobilky. Filtr zachytí 95 procent všech sazí z motoru. Po naplnění automaticky dochází k vyčištění filtru zahřáním na 600 stupňů Celsia a rozložení sazí na oxid uhličitý a vodu.

Ford Tourneo Connect s nejsilnějším motorem akceleruje z 0 na 100 km/h za 14,4 sekund a vypustí 159 g CO2 na ujetý kilometr. Jeho průměrná spotřeba dosahuje 6 l/ 100 km. Vylepšený motor bude tradičně k dispozici ve třech stupních výkonu: 55 kW, 66 kW a 81 kW.

Od 4. října 2010 bude navíc na všech evropských trzích, včetně českého, k dostání model Transit Connect Double Cab in Van (DCiV), který se dosud prodával pouze ve Velké Británii a Turecku. DCiV nabízí druhou řadu sedadel, takže ve vozidle může jet až pět cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám