Hlavní obsah

Citroën ukázal první fotografie DS4

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Citroën DS4 bude uveden na trh ve druhém čtvrtletí roku 2011 a rozšíří tak řadu DS. Vyšperkovaná verze C4 se představí ve světové premiéře na nadcházejícím autosalonu v Paříži.

Článek

Citroën DS4 je dlouhý 427 cm, šířka činí 181 cm a výška 153 cm. Stejně jako v případě modelu DS3 jde o vylepšenou verzi běžného modelu, v tomto případě C4. Zavazadelník nabídne základní objem 370 litrů.

Oproti levnější verzi C4 má DS4 až devatenáctipalcová litá kola, zatmavená zadní okna, LED diody pro denní svícení vepředu, malý spoiler vzadu a chromování. Efektním doplňkem je integrovaná zadní klika do C sloupku, jenž evokuje dojem kupé.

Kabině dominuje panoramatické čelní sklo, které pokračuje tmavým stropem. Uvnitř jsou lepší materiály, přístrojová deska může být na přání obšita kůží. Výrobce také údajně zapracoval na lepším odhlučnění.

V nabídce je celkem pět motorů s výkony od 88 kW do 147 kW (120 - 200 k). Převodovka je vždy šestistupňová, buď samočinná nebo manuální.

DS4 bude mít světovou premiéru počátkem října na autosalonu v Paříži. Do prodeje se dostane v průběhu příštího roku, prodejní cena ještě nebyla oznámena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám