Hlavní obsah

Nejdostupnějším hybridem bude brzy Honda Jazz

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Honda Jazz se dočkala hybridní verze. Tu představí japonský výrobce na autosalonu v Paříži, prodávat se začne zkraje roku 2011. Půjde o nejdostupnější hybrid na trhu.

Článek

Hybridní motor a řídicí systém IMA jsou u modelu Jazz stejné jako u hybridních modelů Insight a CR-Z. Nový model bude vybaven stejným hnacím ústrojím jako hybridní model Insight – 1,3-litrovým motorem i-VTEC spojeným s převodovkou CVT, mezi nimiž se nachází elektromotor. Výkon ani točivý moment u Jazzu zatím japonský výrobce neuvedl.

Vizuálně se Jazz Hybrid liší od aktuálního modelu Jazz novými světlomety s modrým lemováním, čirými zadními světly, novou mřížkou chladiče, upravenými nárazníky a chromovanou lištou na víku zavazadlového prostoru. Kromě všech aktuálně dostupných barev bude možné nový hybrid získat i se speciální barvou Lime Green.

Pro nový hybrid bude do nabídky zařazeno i kožené čalounění - je to poprvé, kdy je tato položka výbavy dostupná pro evropskou verzi. Prodej modelu Jazz Hybrid bude na evropských trzích zahájen počátkem roku 2011, ceny a úplné specifikace budou teprve oznámeny. Vzhledem k velikosti Jazzu Hybrid půjde patrně o cenově nejdostupnější automobil této kategorie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám