Hlavní obsah

Netradičně vypadající Nissan Juke se začal prodávat v Česku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan Juke kombinuje prvky sportovně užitkových vozů (SUV) a klasických hatchbacků. České zastoupení už zveřejnilo prodejní ceny, jenž začínají na částce 369 tisíc korun.

Článek

Nissan Juke je postavený na základu konceptu Qazana; sériová verze má rozvor 2530 mm, délku 4135 mm, šířku 1765 mm a výšku 1570 mm. Vzhledem k optické mohutnosti karoserie má zavazadlový prostor objem pouhých 251 litrů.

V nabídce budou jak verze s pohonem obou náprav, tak levnější „předokolky“. K dispozici budou dvě šestistupňové převodovky – manuální i automatická. Dostupné jsou tři různé motory: jeden vznětový s objemem 1,5 l a dva zážehové 1,6litrové motory. Vrcholem nabídky bude nový zážehový motor s turbodmychadlem a přímým vstřikováním – výkon dosáhne 140 kW (190 k) a točivý moment 240 Nm.

Ceny nového modelu začínají na částce 369 tisíc korun. Po oznámení cen a zahájení příjmu on-line objednávek zaznamenal Nissan údajně velký nárůst zájmu o tento vůz. Tuzemský importér se proto rozhodl vystavovat model na všech prodejních místech Nissan i u všech dealerů. Prezentace je nicméně pouze statická, takže vůz nejspíš nebude možné vyzkoušet při zkušební jízdě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám