Hlavní obsah

Opel poskytne doživotní záruku na všechny vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rüsselsheim

Německá automobilka Opel se rozhodla poskytovat na své vozy doživotní záruku. Snaží se tak přilákat nové zákazníky a zvýšit svůj podíl na automobilovém trhu. Informovala o tom agentura DPA. Projekt doživotní záruky však zatím bude platit výhradně v Británii a Německu.

Foto: Profimedia.cz

Opel bude nově poskytovat doživotní záruku na všechny své vozy. Drahé opravy by se tak měly stát minulostí.

Článek

"Drahé opravy tak patří minulosti," prohlásil generální ředitel automobilky Nick Reilly. Upozornil, že nová záruka má limit 160 tisíc ujetých kilometrů, ale žádné časové omezení.

Záruka podle listu Wall Street Journal zahrnuje klíčové součástky, jako jsou motor, převodovka, elektronika či systém řízení. Netýká se však součástek, které se běžně opotřebovávají, například olejových filtrů.

Prodej automobilky Opel v Německu se od ledna do července propadl o 40 procent oproti stejnému loňskému období, kdy poptávku podporoval program šrotovného. Firma působí téměř výlučně v Evropě, takže nemůže na rozdíl od řady konkurentů těžit z růstu poptávky v Asii a Severní Americe. "Doufáme, že tímto krokem dokážeme lidi přesvědčit, aby opět uvažovali o koupi Opelu," řekl k zavedení nové záruky Reilly.

Opel je součástí amerického výrobce automobilů General Motors. Německá automobilka se loni dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat. Nové vedení českého zastoupení značky Opel chce do tří let zvýšit podíl automobilky na tuzemském trhu ze současných dvou na pět procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám