Hlavní obsah

První fotografie nového Range Roveru Evoque

Novinky, Martin Žemlička

Land Rover ukázal první fotografii nového Range Roveru Evoque, ekologickou variantu slavného modelu. Novinka se představí ve světové premiéře v říjnu na pařížském autosalonu a do prodeje se dostane v létě příštího roku.

Článek

Land Rover zatím nesdělil mnoho podrobností – jisté je, že kvůli honbě za emisemi bude nový model nabízen i s pohonem pouze předních kol (což je věc u modelové řady Range Rover dosud nevídaná) a k dispozici bude i manuální převodovka

Evoque vychází z konceptu hybridního SUV s názvem LRX, který Land Rover ukázal na několika autosalonech a pozitivní reakce pomohla k sériové výrobě. Faktem je, že zamračená přední maska s úzkými světlomety i sportovní, vzadu zkosená karoserie autu sluší.

Zatím není jasné, jaké motory se dostanou pod kapotu. Vzhledem k tomu, že výrobce slibuje nízké emise, je pravděpodobná hybridní verze, kterou by poháněl klasický spalovací motor v kombinaci s elektromotorem. Novinka se představí ve světové premiéře v říjnu na pařížském autosalonu a do prodeje se dostane v létě příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám