Hlavní obsah

Hyundai na brněnském autosalonu představí poprvé v Česku i-flow

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letošním brněnském autosalonu bude mít korejský Hyundai jeden z největších automobilových stánků. Součástí prezentace bude i česká premiéra konceptu i-flow, z něhož bude vycházet nástupce Sonaty.

Článek

Hyundai i-flow naznačuje podobu budoucího vozu střední třídy, tedy teritoria Superbu, Passatu, Accordu nebo Mondea. I-flow pohání hybridní pohon – vznětový motor o objemu 1,7 litru dostal dvoustupňové přeplňování a lithium-polymerové akumulátory Li-Pol.

Motor spolupracuje s novou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Nástupce Hyundai Sonata se začne prodávat až příští rok, poprvé se koncept představil v březnu v Ženevě, v Česku jde o výstavní premiéru.

Na veletrhu bude chybět většina hlavních automobilových značek - do Brna dorazí pouze Škoda Auto, Hyundai, Renault, Dacia a Ford. Organizátoři tak „prázdná“ místa doplní místními prodejci. Nejvíce výstavní plochy zaberou užitková vozidla, která budou mít letos na výstavišti hlavní místo (v příštím roce to bude naopak).

Největší automobilový veletrh v Česku se uskuteční v termínu od 5. – 10. června. Otevírací doba je od 9.00 do 18.00 hodin, 10. 6. (čtvrtek) 9.00 – 17.00 hodin. Celodenní vstupné stojí 100 korun, děti, studenti a důchodci mají slevu (50 Kč). Rodinné vstupné (2 dospělí a dvě děti) stojí 200 korun, děti do šesti let a držitelé průkazu ZTP a ZPT/P mají vstup zdarma.
Z brněnského autosalonu přinesou Novinky.cz reportáž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám