Hlavní obsah

Jaguary a Land Rovery se budou montovat také v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Jaguar Land Rover má zájem montovat automobily v Číně. BBC to řekl generální ředitel automobilky Carl-Peter Foster. Jaguar Land Rover vlastní indická skupina Tata Motors.

Článek

"Budeme potřebovat vyrábět v Číně nejméně dva modely," řekl Foster. Podle něj by spuštění výroby v Číně mělo trvat jeden až dva roky, nejprve však musí automobilka nalézt v zemi partnera.

Zahájení výroby v Číně by podle Fostera nemělo znamenat přesun výroby z Británie, kde chce letos automobilka najmout 1000 zaměstnanců. Tvorba nových pracovních míst však má být pouze dočasná a bude spojena s výrobou menšího modelu Range Rover, který má být na trhu v příštím roce.

Automobilka zažila v poslední době vysoký zájem o značku Land Rover. Celosvětový prodej této značky, která zahrnuje i modely Range Rover, stoupl v dubnu meziročně o 89 procent. Prodej značky Jaguar stagnoval.

Jaguar Land Rover se vrátil k zisku v posledních třech měsících loňského roku, kdy jeho zisk činil 55 miliónů liber (asi 1,7 miliardy Kč) po ztrátě 60 miliónů liber v předchozím čtvrtletí. Tata Motors koupila Jaguar a Land Rover od americké skupiny Ford za 1,15 miliónu liber v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám