Hlavní obsah

Jeep představil nový Grand Cherokee, s Evropou se zatím nepočítá

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeep představil nový Grand Cherokee vloni, až letos v květnu jej ale začal prodávat. Zatím pouze ve Spojených státech, kdy se nové Grand Cherokee dostane na starý kontinent, není zatím zřejmé.

Článek

4,8 metrů dlouhý Grand Cherokee se v USA nabízí se dvěma benzínovými motory. Zájemce může zvolit buď nový 3,6litrový šestiválec (293 k / 216 kW) nebo 5,7litrový osmiválec s výkonem 365 k / 268 kW a 520 Nm točivého momentu. Nový šestiválec má o 11 procent nižší spotřebu než předchozí agregát.

U nové generace výrobce vylepšil aerodynamiku, současně rozšířil nabídku příplatkové výbavy. Novinkou jsou elektronické systémy pro lepší průchodnost terénem, sjíždění, respektive vyjíždění příkrých svahů a podobně. Novinkou jsou i bi-xenonové světlomety, vzduchové odpružení pro vrcholné verze a možnost sledovat ve voze televizi nebo se připojit k internetu.

V USA se základní model s pohonem pouze přední nápravy prodává za 30 995 dolarů (zhruba 647 000 korun), za verzi 4x4 připlatí zákazníci 2000 dolarů. Oproti předchozí generaci Jeep zlevnil základní model o 500 dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám