Hlavní obsah

Na zakázku stavěné motocykly a americká auta si dají sraz poslední květnový víkend

Luxusní motocykly a americké vozy budou moci obdivovat milovníci silných strojů, kteří o posledním květnovém víkendu navštíví kemp Merkur v Pasohlávkách na Brněnsku. Konat se tam bude jedno z největších setkání milovníků motorek v České republice.

Článek

Právě výstava motocyklů dělaných na zakázku, které jsou často přirovnávány k uměleckým dílům, a vyšperkovaných amerických aut, bude hlavním tahákem akce, řekl jeden z pořadatelů akce Ondřej Hrůza.

Do soutěže o nejkrásnější motocykl se zapojí přibližně sto strojů z 11 zemí Evropy. Ve většině případů jde o výstavní kousky, které jsou natolik jedinečné svým zpracováním, že s nimi ani jejich majitelé běžně po silnicích nejezdí. Připravované setkání v Pasohlávkách lze podle organizátorů považovat za neoficiální mistrovství Evropy ve stavění motocyklů.

Vlastní scénu budou mít i americké vozy. Jejich majitelé z Moravy se dosud scházeli v červenci u zábavního a obchodního centra Olympia nedaleko Brna. Nyní se stane jejich akce součástí prezentace luxusních motorek.

Dorazí také "ameriky"

Setkání milovníků silných motorů se konalo v Pasohlávkách i loni. Tehdy na něj přišlo kolem 7000 diváků. Očekává se, že jich letos dorazí podstatně více. Součástí akce budou různé soutěže motorkářů a hudební vystoupení na třech pódiích. Perličkou bude prezentace takzvaných dragsterů - mohutných vozů se silnými motory, které závodí ve dvojicích v rychlostních jízdách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám