Hlavní obsah

Mulsanne: největší a nejluxusnější Bentley

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bentley Mulsanne je v nabídce britské automobilky nejdelším a zároveň nejluxusnějším modelem. Bentley nyní vypustilo video, zachycující tento pět a půl metru dlouhý kočár v pohybu.

Článek

O pohon vozu se stará ručně montovaný osmiválec, jehož zdvihový objem je 6,7 litru. Motor produkuje největší výkon 500 koní a mamutí točivý moment 1000 Nm. O zrychlení 0-100 km/h v případě luxusního sedanu tolik nejde, nicméně hodnota 5,3 s je na úrovni sportovních aut. Nejvyšší rychlost Mulsanne činí 296 km/h a spotřeba paliva dosahuje 16,9 litrů na 100 kilometrů.

Zajímavostí je, že zákazník má na výběr z dvou desítek (!) koberců a koženého čalounění. Také ohledně barvy karoserie jsou v Bentley připraveni řešit individuální požadavky zákazníků a nabízejí 114 (!) barevných odstínů. 5575 mm dlouhý automobil vážící 2,6 tuny se začal vyrábět letos na jaře a prodává se za zhruba devět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám