Hlavní obsah

Odvážně vypadající Citroën DS3 lze v Česku pořídit za 365 tisíc korun

Novinky, Martin Žemlička

Citroën začne od prvního května prodávat model DS3, první z prémiové řady. Ceny tohoto vozu pro český trh začínají na 365 000 korunách za verzi ve výbavě Chic s motorem 1,4 VTi (95 k). Vrcholná verze s motorem 1,6 THP (155 k) a výbavou Sport Chic přijde na 475 tisíc korun.

Článek

DS3 je luxusnější variantou modelu C3. K dispozici je ve třech verzích (Chic, So Chic a Sport Chic) a nabídne dobré možnosti pro individualizaci – na výběr je 38 barevných kombinací odstínu karoserie, respektive střechy a 12 verzí kol. Na střechu lze také umístit samolepicí fólie ve čtyřech různých provedeních.

Možnosti barevné individualizace pokračují i uvnitř vozu - lišta palubní desky, lišta kolem větráků či hlavice řadicí páky může být vyvedena v šesti různých barevných odstínech.

Při výběru stylu „Chic“ – s motorem VTi 95 – je důraz kladen na komfort a bezpečnost cestujících: šest airbagů (čelní, boční a hlavové),  ESP, přední mlhová světla, tempomat a omezovač rychlosti, kožený volant (lze jej nastavit výškově i podélně), audio systém s přehrávačem CD a MP3.

Z nabídky motorizací je možné vybírat z pětice motorů - dvou naftových HDi s filtrem pevných částic (FAP) o výkonu 110 a 90 k a tří benzínových THP 150 k, VTi 120 k a VTi 95 k. Na délku DS3 měří 395 cm, na šířku 171 cm a vysoké je 146 cm. Zavazadlový prostor má hodnotu 275 litrů v základním uspořádání.

Citroën DS3 bude vyráběn ve francouzské továrně v Poissy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám