Hlavní obsah

BMW představilo koncept Gran Coupé, řada 8 se možná vrátí

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW v Pekingu představilo koncept Gran Coupé, velký čtyřdveřový vůz připomínající kupé. K použité technice nepadlo ani slovo, je ale klidně možné, že příští rok přijde na trh BMW řady 8.

Článek

Pojem „čtyřdveřové kupé“ používají automobilky často, v podstatě si ale protiřečí, kupé má totiž zásadně pouze dvojici dveří. Vlnu „čtyřdveřových kupé“ odstartoval v roce 2004 Mercedes-Benz s modelem CLS, později se na této vlně svezl Volkswagen s Passatem CC a Audi s A5 Sportback.

BMW na autosalonu v Pekingu ukázalo pětimetrový koncept, který vypadá velmi reálně, skoro jako sériová verze. Mohlo by se tedy jednat o řadu 8, kterou měla mnichovská automobilka ve svém výrobním programu v letech 1989 až 1999.

Novinka pojmenovaná BMW Concept Gran Coupé nese typické rysy většiny „bavoráků“, ať už je to dlouhá kapota motoru s liniemi směřujícími k masce chladiče, nízká silueta (výška 1,4 metru), splývající linie střechy nebo krátký přední převis. BMW Concept Gran Coupé má bezrámová okna, která jsou navržena tak, aby plynule přecházela do středního B-sloupku.

BMW zatím neuvedlo žádné podrobnosti o použité technice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám