Hlavní obsah

Isuzu nově v Česku, letošní cíl je prodat 100 aut

Největší japonský výrobce nákladních aut Isuzu Trucks tento týden oficiálně otevřel své zastoupení v České republice. Letos chce v tuzemsku prodat 100 automobilů.

Článek

V příštím roce chceme dosáhnout na trhu vozů o hmotnosti 7,5 tuny podíl okolo 15 procent," řekl generální ředitel Isuzu Trucks ČR Jaroslav Šrol. Český trh podle něj čeká oživení v druhé polovině letošního roku. Do roku 2014 by se prodej měl proti současnosti zdvojnásobit.

Isuzu bude vozy nabízet formou přímého prodeje. Prodejní místa má zatím v Praze, Plzni a Hradci Králové. Do konce roku mají přibýt pobočky v Brně a Ostravě. Ve stejných městech budou i autorizované servisy. Zaměřit se chce především na živnostníky a malé a střední podniky.

Automobilka bude v Česku nabízet tři varianty lehkého nákladního vozu N, který poprvé představila v roce 2008. Nejmenší verze o hmotnosti 3,5 tuny bude začínat na 600 000 Kč, vedle toho bude nabízet i vozidlo o hmotnosti 6,2 a 7,5 tuny. Dodací lhůta se má pohybovat okolo jednoho či dvou týdnů. Později nabídne i větší model F o hmotnosti deset a 12 tun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám