Hlavní obsah

BMW nově nabízí pohon 4x4 i do 5 Gran Turismo a 740d

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW rozšiřuje nabídku modelů s pohonem všech kol. Od června, respektive září bude možné všechny modely řady 5 Gran Turismo objednat také v kombinaci s pohonem všech kol BMW xDrive. Od podzimu bude tento pohon k dispozici také pro vrcholné vznětové provedení BMW řady 7 – model BMW 740d.

Článek

Systém BMW xDrive bude možné konkrétně objednat pro modely BMW 530d Gran Turismo a pro 550i Gran Turismo. Posledně jmenovaný nejvýkonnější model bude standardně spojovat pohon všech kol s osmistupňovou samočinnou převodovkou.

Aktivní pohon všech kol, který mění rozdělení výkonu motoru mezi nápravy podle aktuální jízdní situace, bude dále k dispozici od září také pro modely BMW 535d Gran Turismo a BMW 535i Gran Turismo.

Po modelech BMW 750i a BMW 750Li bude od podzimu 2010 pohon všech kol BMW xDrive v nabídce také pro model BMW 740d. Jeho vznětový řadový šestiválec přeplňovaný technologií TwinPower Turbo je vybaven přímým vstřikováním Common-Rail (vstřikovací tlak má hodnotu 200 MPa) a piezoelektrickými vstřikovači. Tento vznětový motor nabídne nejvyšší výkon 225 kW/306 k a točivý moment 600 Nm (při 1500 a 2500 otáček).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám