Hlavní obsah

Citroën Metropolis: hybrid s délkou 5,3 metru a spotřebou 2,6 l

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čína se stává oblíbeným místem pro světové premiéry nových modelů. V případě Citroënu Metropolis jde o koncept hybridního luxusního sedanu s délkou přes pět metrů, který má normovanou kombinovanou spotřebu pouhých 2,6 litru na sto kilometrů.

Článek

Nově představený koncept působí velmi moderně a dynamicky. Lze také spekulovat, zda z jeho designu bude vycházet nástupce luxusní C6, případně nějaký jiný model od Citroënu.

Metropolis s délkou 530 x 200 x 140 cm se může pohybovat v následujících režimech: pouze v elektrickém (při startování, ve městě při nižší rychlosti a při zpomalování); v tom případě má elektrický motor výkon 55 k (40 kW), který se může zvýšit na 95 k (70 kW).

Druhou možností je jízda pouze ve „spalovacím režimu“ při stabilní rychlosti na silnici nebo dálnici, jakmile motor dosáhne optimálního výkonu. To díky benzínovému motoru V6 o objemu 2,0 l. Tento motor poskytuje výkon 272 k (200 kW) a stálý točivý moment 375 Nm. Třetí možností je kombinace obou motorů, v případě, kdy potřebujete prudce zrychlovat.

V nabídce je i režim 4x4, pohánějící obě nápravy. Kombinovaná spotřeba paliva činí pouze 2,6 l na sto kilometrů. Převodovka je v konceptu použita dvouspojková a má sedm stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám