Hlavní obsah

Autosalon v Bangkoku: obří show bez světových novinek

Novinky, Lucie Kučerová

Bangkok International Motor Show se letos konal po jednatřicáté. Výstaviště bez většího zájmu evropských automobilek obsadili především výrobci z Thajska a okolních zemí a pak také japonské firmy.

Článek

V pořadí 31. ročník každoroční Bangkok International Motor Show světovými novinkami nepřekvapil. O nich ale thajský autosalon ani není. Jde spíše o velmi slušně zorganizovanou společenskou událost, kterou navštíví neuvěřitelný milión sedm set tisíc návštěvníků a na kterou jsou její organizátoři velmi pyšní. Na výstavní ploše najdete především off-roady, pick-upy (kterých se v Thajsku vyrobí ročně na jeden milión kusů), užitkové či rodinné vozy.

Evropské automobilky tu zastoupeny příliš nejsou (mladoboleslavská Škoda Auto v Thajsku nevystavovala), naopak japonské vozy uvidíte ve větší míře nejen na motorshow, ale i v ulicích Bangkoku. Velmi populární a prodejně na vrcholu je například Toyota, kterou si kupují nejen rodiny, ale z jejich vozů je tvořená i celá flotila taxíků v Bangkoku.

Ze značek, které jsou Evropanům většinou méně známé tu pak najdete například malasijský Proton, japonskou automobilku Isuzu nebo lokálního úpravce pick-upů Grand Carry Boy, který tu ročně prodá na 60 000 vozů.

Velkým lákadlem Bangkok International Motor Show jsou i její modelky. Půvabné a křehké Thajky sice o vystavovaných automobilech nevědí zhola nic, zato jsou naprosté profesionálky v práci před objektivem. Těm mohou mnohdy studené krásky evropských autosalonů jen těžko konkurovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám