Hlavní obsah

Na bratislavském autosalonu je méně značek, ale více novinek

Na letošním bratislavském autosalonu se představí méně značek než loni, vystavovatelé však dovezli více novinek. Návštěvníci si budou moci od středy do neděle prohlédnout modely od 31 výrobců, zatímco v roce 2009 zde bylo o sedm značek více. Společnosti ohlásily 62 výstavních premiér.

Foto: ČTK

Alfa Romeo Spider na letošním bratislavském autosalonu

Článek

Úterý je na 20. ročníku mezinárodní výstavy vyhrazeno odborníkům. Slovenskou premiéru bude mít řada modelů, které se už představily na březnovém autosalonu v Ženevě.

Mladoboleslavská Škoda předvede nové verze modelů Fabia a Roomster, ale i nejrychlejší verzi svého nejmenšího modelu Fabia RS. Rumunská Dacia představuje svůj sportovně-užitkový model Duster.

Z luxusních značek si návštěvníci budou moci prohlédnout automobily Ferrari či Maserati. Novinky přivezla i trojice automobilek Kia Motors, PSA Peugeot Citroën a Volkswagen, které vyrábějí automobily i na Slovensku.

Podobně jako loni na autosalonu chybí německá automobilka BMW nebo japonští výrobci Honda a Mazda. Zato poprvé na Slovensku představí své vozy čínský Gonow.

Společně s přehlídkou automobilů se koná specializovaná výstava autopříslušenství a servisní techniky Autoservis. Celkově se na akci přihlásilo 127 vystavovatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám