Hlavní obsah

Polská továrna vyrobila půlmilióntý Fiat 500

Novinky, Martin Žemlička

Novodobý Fiat 500 se vyrábí čtvrtým rokem a polská továrna ve městě Tychy tento týden oslavila půl miliónu vyrobených "pětistovek". Nejvíce Fiatů 500 jezdí vcelku pochopitelně v Itálii.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Fiat 500 oproti svému originálu, který motorizoval (nejenom) Itálii, docela narostl. Stále je to ale roztomilé auto, za kterým se spousta lidí otočí.

Článek

Moderní verzi „pětistovky“, která v minulém století motorizovala nejenom Itálii, představili Italové v roce 2007. Od té doby závod v polském městě Tychy vyrobil půl miliónu novodobých Fiatů 500. Zájem překvapil i samotnou automobilku, když v polském závodě musela navyšovat výrobu.

Nejvíce, téměř polovina novodobých Fiatů 500 se prodalo do Itálie, výtečně si malé auto vedlo i ve Francii, Velké Británii a Německu. Fiat zanedlouho nabídne i verzi kabrio, v roce 2012 se začne vyrábět model s elektrickým pohonem pro Spojené státy [celá zpráva].

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Fiat 500 sice oproti svému originálu, který motorizoval (nejenom) Itálii, docela narostl. Stále je to ale roztomilé auto, za kterým se spousta lidí otočí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám