Hlavní obsah

Gaia: supersporťák z Bombaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Věřte nebo ne, ale na březnovém autosalonu v Ženevě se představil i vůz z Indie a to ne ledajaký, ale přímo z dílny světoznámého designéra Dilipa Chhabrii. Ten do švýcarského města automobilů přivezl supersportovní lahůdku Gaia. A jak se ukázalo, vůz rozhodně za konkurencí nezaostává.

Článek

Silniční dravec, jezdící na masivních 22-ti palcových kolech, byl inspirován vozy Bentley Blower a Bugatti Royale, ikon minulých let zbožňovaných pro jejich výkon a krásu. Připomíná je především hliníkovým nárazníkem, který přechází do spoileru. Vzhledově vychází z Mitsubishi EVO8, přičemž jeho design je zaměřen na automobilové fajnšmekry, kteří jej dokáží ocenit i přes vysokou pořizovací cenu.

Interiér se vyznačuje jednoduchostí, povrchem nenáročným na údržbu a jako celek připomíná minimalizovaný Italský nábytek. Subtilní linie jsou zvýrazněny lesklými a živými barvami, hranaté hliníkové doplňky pak mají narušit monotónnost velkého prostoru. Celému interiéru dominuje krycí lišta z pravého javoru.

Podle posledního čísla magazínu Auto TIP je o "supersporťák" Gaia v Evropě celkem zájem a Indové jsou schopni vyrobit až 22 aut ročně. Cena je ovšem opravdu jen pro fajnšmekry - 2 milióny dolarů.

DC DESIGNS

Designérské studio Dilip Chhabria Designs bylo založeno v roce 1992 v Bombaji. Zaměřuje se na produkci vysoce individualistických automobilů, které mají dát pasažérům možnost uniknout z všednosti života. Mezi nejpovedenější "kousky" této indické miniautomobilky patří Sierra Karma, Gypsy Hawk, Viva, Maruti 800 B.T.S, Maruti Esteem Convertible a Contessa Stretch.

Reklama

Související témata:

Související články

Elegantní "rychlík" Orochi z Japonska

Japonská automobilka Mitsuoka představila na tokijském autosalonu mimo jiné i "znovuzrozenou" studii supersportovního vozu Orochi. Nový vůz má být bezpečnější...

Výběr článků

Načítám