Hlavní obsah

Nové Subaru Impreza WRX se vzhledem přiblížilo ostřejšímu STI

Novinky, Martin Žemlička

Subaru představí ve Spojených státech novou Imprezu WRX v provedení sedan a hatchback pro modelový rok 2011. Novinka bude k vidění od počátku dubna na autosalonu v New Yorku.

Článek

Nové WRX bude podobné nejsilnějšímu modelu WRX STI - přední maska je nyní výraznější, nechybí ani zadní spoiler. Celé auto je opticky širší a najít vizuální rozdíly mezi druhou nejsilnější a nejsilnější verzí bude zase o něco těžší. Dodávat se na severoamerickém trhu bude jako pětidvéřový hatchback nebo jako čtyřdveřový sedan.

Novinkou jsou i širší litá kola s rozměrem sedmnáct palců, jež obouvají pneumatiky s rozměrem 235/45 R17. Úpravy karoserie zvýšily hmotnost vozu o 15 kilogramů, pozitivem by měla být lepší aerodynamika.

Testy "ostrých" Subaru Impreza na Novinkách (včetně videa)
Impreza WRX STI
Impreza WRX

Technika ukrytá pod novou karoserií se podle prvních informací nezměnila - opět je tu plochý čtyřválec o objemu 2,5 litru a výkonu 265 koní (195 kW), který je spřažen s pětistupňovou manuální převodovkou. Pochopitelně nechybí stálý pohon všech kol.

Subaru zatím zveřejnilo jedinou fotografii verze sedan a několik kusých informací. Více budeme vědět po slavnostním představení modelu počátkem dubna.

Foto: maž, Novinky

Subaru Impreza WRX STI

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Impreza WRX

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám