Hlavní obsah

Čínská SAIC bude vyrábět automobily Roewe 350 v Británii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská automobilka Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) bude vyrábět svůj nový model Roewe 350 v továrně zkrachovalé společnosti MG Rover v britském městě Longbridge.

Článek

Firma nicméně neupřesnila, kdy bude produkce zahájena. Informoval o tom internetový server BBC. SAIC získala britskou továrnu v roce 2007 díky fúzi s menším domácím konkurentem Nanjing Automobile Group, jenž o dva roky dříve převzal aktiva MG Roveru. Firma již vozy Roewe 350 vyrábí v Číně. V Evropě bude model nabízen prostřednictvím stávajících prodejců značek MG a Rover, napsal server BBC.

Společnost SAIC v Číně spolupracuje s předními světovými automobilkami, například s největším americkým výrobcem automobilů General Motors nebo s evropskou jedničkou Volkswagen. Firma podobně jako její čínští konkurenti doufá, že se po úspěchu na domácím trhu prosadí také globálně.

Automobilka SAIC začátkem roku oznámila, že v loňském roce zvýšila prodej o 57 procent na 2,72 miliónu vozů. Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám