Hlavní obsah

Motosalon v Brně očekává 50 tisíc návštěvníků, trvá do neděle

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do neděle potrvá na brněnském výstavišti Motosalon. Na jih Moravy dorazila většina motocyklových výrobců, světovou premiéru si zde po šedesáti letech odbyl i nový Velorex.

Článek

Na brněnském výstavišti nechybí stroje značek Honda, Harley Davidson, Triumph, Kawasaki nebo BMW. K novinkám na veletrhu bude patřit nová Honda VFR1200F, BMW S1000RR, závodní speciál Aprilia RXV 450 Rallye Dakar či koncept motorky budoucnosti Moto Guzzi V 12 Strada.

Světovou premiéru si v Brně už odbyl "velorex 21. století", moderní varianta legendární hadrové tříkolky [celá zpráva].

Foto: ČTK

Příprava expozic probíhala 9. března v pavilonu V brněnského výstaviště, dějišti veletrhu motocyklů, příslušenství a oblečení Motosalon Brno. Na veletrhu se představuje přes 90 vystavovatelů.

Z významnějších značek se brněnského veletrhu podle pořadatelů nezúčastní pouze Suzuki a Ducati. Chybět ale bude také jediný tuzemský výrobce motocyklů, společnost Jawa. "Důvody neúčasti nejsou ani tak finance jako spíše to, že Jawa chystá nové modely, ještě je nemá připravené a ty staré nechce ukazovat," uvedl Jiří Kyncl ze Sdružení automobilového průmyslu.

Foto: ČTK

Japonská Honda představila 10. března na mezinárodním motocyklovém veletrhu v Brně nový stroj VFR1200F poháněný vidlicovým čtyřválcem o výkonu 127 kW.

Otevírací doba je od devíti hodin od sedmi večer (sobota), v neděli pouze do pěti. Celodenní vstupenka stojí 100 korun, děti do šesti let věku, držitelé průkazu ZTP, ZTP/P a vozíčkáři mají vstup zdarma.

Foto: ČTK

V Brně nebyla o zajímavé exponáty nouze...

Foto: ČTK

Původní konstruktér vozítka velorex Mojmír Stránský za volantem nového modelu legendární tříkolky, který byl 10. března slavnostně představen ve světové premiéře na mezinárodním motocyklovém veletrhu v Brně.

Doprovodný program (pátek až neděle)
Pátek 12.3. od 15.00 do 18.00 hod. – Martin Dejdar a Ozoped – program, věnovaný prezentaci elektrického kola
Pátek 12.3. ve 12.45, 13.45 a ve 14.45 hod – módní přehlídka Chopper Girls Show spojená s prezentací soutěže Helma roku
Pátek 12.3. ve 14.00 autogramiáda s Petrem Kuchařem – agentura Forsage
Sobota 13.3. ve 13.00 autogramiáda Jakub Kornfeil – stánek č. 61
Sobota 13.3. ve 13.00 hod. – „V sajdkáře přes Himálaj“ - povídání s Janou Fesslovou
Sobota 13.3. ve 13.45 hod. autogramiáda Jakub Smrž – stánek č. 25 MMB
Sobota 13.3. ve 14.00, v 15.00 a v 16.00 – módní přehlídka Chopper Girls Show spojená s prezentací soutěže Helma roku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám