Hlavní obsah

Motosalon v Brně nabídne 21 značek od 90 vystavovatelů

Devadesát vystavovatelů se představí na prvním ročníku veletrhu motocyklů, příslušenství a oblečení Motosalon Brno. Nabídnou značky jako Honda, Harley Davidson, Triumph, Kawasaki nebo BMW. Světovou premiéru si ale také odbude "Velorex 21. století", moderní varianta legendární hadrové tříkolky.

Článek

Veletrh začne ve středu 10. března odborným dnem, od čtvrtka do neděle 14. března se otevře i široké laické veřejnosti. Veletrh chce být největším v Česku, větší než veletrh Motocykl Praha na výstavišti v Praze-Holešovicích. Ten ve stejném termínu pořádá společnost Incheba. Motosalon nabídne 21 značek, Motocykl Praha ale podle svých webových stránek o devět více.

Brněnský veletrh spoléhá na podporu motocyklové sekce Sdružení dovozců automobilů (SDA), která si brněnské výstaviště pro nový veletrh vybrala. Důvodem byl i nový pavilon P za zhruba 900 miliónů korun, který Veletrhy Brno otevřely loni. První akcí v nové hale byl Autosalon, nyní bude patřit Motosalonu. "Výstavní prostory (Veletrhů Brno) jsou zárukou povýšení výstavy na novou kvalitativní úroveň," uvedl loni v červnu tajemník SDA Pavel Tunkl.

Součástí Motosalonu budou mezinárodní závody Free Style Motocross Race Brno 2010. K novinkám na veletrhu bude patřit nová Honda VFR1200F, BMW S1000RR, závodní speciál Aprilia RXV 450 Rallye Dakar či koncept motorky budoucnosti Moto Guzzi V 12 Strada. České příznivce pak bude zřejmě zajímat moderní vize legendární hadrové tříkolky, kterou proslavil i film Vrchní, prchni!. Moderní Velorex s názvem VRX vystaví opavská společnost Motoscoot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám