Hlavní obsah

Koncept Hyundai i-flow: hybridní sok pro Škodu Superb

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai v Ženevě představil koncept i-flow, jde o nástupce Sonaty a tedy o model spadající do střední třídy. Konkurent Superbu se představí příští rok ve verzích kombi a sedan.

Článek

Hyundai i-flow naznačuje podobu budoucího vozu střední třídy, tedy teritoria Superbu, Passatu, Accordu nebo Mondea. Koncept Hyundai zaujme svými netradičními tvary a futuristickým ztvárněním.

Zajímavou hodnotou je součinitel odporu vzduchu cx = 0,25, jenž v případě představeného konceptu přispívá ke snížení emisí CO2 na 85 g/km a spotřeby paliva na 3 l/100 km. Hyundai i-flow pohání hybridní pohon – vznětový motor o objemu 1,7 litru dostal dvoustupňové přeplňování a lithium-polymerové akumulátory Li-Pol. Motor spolupracuje s novou šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Nástupce Hyundai Sonata se začne prodávat až příští rok a dle předpokladů bude mít o dost střízlivější vzhled než právě představený koncept.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám