Hlavní obsah

Citroën DS3 Racing: ostrý hot hatch v omezené edici

Novinky, Martin Žemlička

Citroën v Ženevě představí malý sportovní hatchback, jenž se pod označením DS3 Racing dostane na trh v omezené, tisícikusové sérii. Novinka dostala upravený podvozek a přeplňovanou šestnáctistovku s výkonem rovných 200 koní.

Článek

Citroën sice získal pět titulů mistra světa v Poháru konstruktérů ve WRC, sériové sportovní automobily nicméně tato francouzská značka nikdy moc neuměla. To by se v brzké době mohlo změnit, protože Citroën vypustil informace a fotografie o svém ostrém hot hatchi s názvem Citroën DS3 Racing.

Nový hot hatch s délkou 3,9 metru připravilo oddělení Citroën Racing, jenž stojí za soutěžními vozy této francouzské značky. Důkladným naladěním prošel podvozek a řízení, jenž by údajně mělo zařídit dostatek zábavy za volantem. Přední i zadní rozchod výrobce rozšířil o 30 mm, světlá výška byla snížena o 15 mm.

Coby pohonnou jednotku použil Citroën motor THP 150 o objemu 1,6 litru. Výkon se od sériové verze liší o 44 koní – nyní 200 k. Vyšší je i točivý moment, který se zvýšil z 240 Nm na 275 Nm. Vyšší výkon byl dosažen jiným nastavením turbodmychadla, řídící jednotky a výfuku.

Nejvyšší rychlost ani hodnotu spotřeby paliva zatím výrobce neuvedl. Vůz DS3 Racing se dostane na trh v omezené sérii 1000 kusů ve druhé polovině roku 2010.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám