Hlavní obsah

Speciální edice Nissanu 370Z dostala samoopravný lak

Novinky, Martin Žemlička

Model 370Z Black Edition oslavuje čtyřicáté výročí sportovních kupé od Nissanu. V Evropě se neprodá více než 370 kusů. Výkon motoru je stejný jako u standardní verze, změny nastaly v interiéru a jiný je i speciální lak.

Článek

Model 370Z Black Edition je oslavou čtyřicátého výročí linie „Z“. Vyrábí se výhradně v provedení kupé a v Evropě bude k dostání v limitované sérii pouhých 370 kusů. Je nabízen ve dvou metalických odstínech: v černém a kovově šedém, oba využívají technologii Nissan Scratch Shield (samoopravný lak). Nechybí 19palcové ráfky z kovaného hliníku i červené brzdové třmeny.

Interiér má mírně jiné provedení - prvky z červené kůže a semiše. Standardní výbava zahrnuje špičkový audiosystém BOSE a moderní audio a navigační systém s dotykovou obrazovkou.

Pokud jde o mechanické parametry, Black Edition se neliší od standardního modelu 370Z - je poháněn 3,7litrovým 24ventilovým motorem V6, který je schopen vyvinout výkon 328 k, maximální rychlost 250 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,3 s.

Standardem je šestistupňová manuální převodovka s technologií Synchro Rev Control (elektronický systém regulace otáček). Volitelně je dostupná sedmistupňová automatická převodovka s řazením pádly.

Čeští zákazníci zaplatí 1 166 900 korun, standardní 370Z stojí lehce pod jeden milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám