Hlavní obsah

5 by Peugeot: koncept budoucího modelu 508

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot sice do Ženevy nepřiveze sériovou verzi modelu 508, jenž bude spadat do střední třídy, ukáže alespoň studii 5 by Peugeot. Z ní bude vycházet i sériová verze sedanu 508.

Článek

Nový sedan Peugeot 508, jehož tvary naznačují zveřejněné fotografie konceptu 5 by Peugeot, bude svými rozměry (4,86 metru na délku) a použitou technikou spadat do střední třídy. Mezi jeho konkurenty tak bude patřit Škoda Superb, Ford Mondeo, Alfa Romeo 159 nebo Honda Accord.

Nově zveřejněný koncept, jenž bude k vidění v Ženevě, naznačuje budoucí designový směr francouzské značky. Markantní je výrazná přední maska, stejně jako snaha pomocí LED diod a hliníku (je z něj například kapota) prezentovat novinku coby luxusní automobil. Sériová verze nicméně bude patrně umírněnější, základní tvary se ale nejspíš nezmění.

Koncept obouvá devatenáctipalcová litá kola. O pohon se stará hybridní motor – turbodiesel s elektromotorem. V sériové verzi bude nicméně dostatek vznětových i zážehových motorů a pravděpodobně i tento hybrid, jenž by se měl objevit v sériové verzi Peugeotu 3008 příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám