Hlavní obsah

BMW X5 nově pouze s přeplňovanými motory

Novinky, Martin Žemlička
Aktualizováno

BMW X5 prošlo faceliftem - změny na karoserii a v kabině jsou v podstatě neviditelné, změnila se nicméně technika, především v případě pohonných jednotek. Atmosférické motory jsou nyní minulostí.

Článek

Změny na designu BMW X5 pro modelový rok 2010 jsou v podstatě neviditelné a popravdě řečeno, nebylo jich třeba – jiná jsou přední mlhová světla, trochu pozměněná je přední maska, v nabídce jsou nové barvy a litá kola. Uvnitř je nový systém iDrive a jeho displej; do příplatkové výbavy se dostaly některé nové prvky (zadní parkovací kamera, systém pro varování před nechtěným vybočením z jízdního pruhu apod.).

Velká změna nastala v souvislosti s pohonnými jednotkami, všechny jsou nyní přeplňované, pro X5 nezůstal v nabídce jediný atmosférický motor. Pro milovníky dieselových motorů je v nabídce třílitrový řadový šestiválec, který přeplňuje buď jedno nebo hned dvě turbodmychadla. Slabší verze nabídne 245 k (180 kW) a 540 Nm, silnější má X5 xDrive40d má 306 k (225 kW) a 600 Nm.

Benzínové motory zastupuje šestiválcové xDrive35i a osmiválcové xDrive50i, oba motory mají dvě turbodmychadla. Šestiválec má výkon 306 k (225 kW) a 400 Nm točivého momentu.  Osmiválec nabídne 600 Nm a výkon 407 k (300 kW).

Všechny motory jsou propojeny s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám