Hlavní obsah

První fotografie Renaultu Mégane Coupe-Cabriolet

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Renault kromě malého roadsteru Wind v pátek ukázal i první fotografie nového Mégane v karosářské verzi Coupe-Cabriolet. V nabídce bude pětice motorů s výkony 110 - 160 koní. Prodávat se začne na jaře.

Článek

Nový Mégane Coupé-Cabriolet završuje modelovou řadu Mégane, kterou tvoří pět různých karosářských verzí (včetně kupé nebo kombi). Nový Mégane Coupé-Cabriolet je vyráběn v závodě společnosti Renault v Douai ve Francii (spolu s vozy Scénic a Grand Scénic).

Mezi hlavní rozpoznávací prvky patří velká skleněná střecha; vzadu jsou nově brzdová světla s technologií LED. Pevná zasouvací skleněná střecha má velikost 0,47 metru čtverečních. Obsluha dvoudílné střechy je zajišťována elektrohydraulicky; stažení/natažení trvá 21 vteřin.

Novinkou je dvouspojková automatická převodovka EDC (Efficient Dual Clutch), jež má šest stupňů. K dispozici je i šestistupňový manuál. Motory se nabízejí ve výkonovém rozpětí 110 – 160 koní, dva benzínové a tři vznětové.

Nový Mégane Coupé-Cabriolet bude uveden na trh na jaře roku 2010, ceny zatím výrobce nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám