Hlavní obsah

Toyota a Ford mají závadu u hybridů

Problémy s brzdami u svých hybridních vozů má vedle největší světové automobilky Toyota i americký Ford. Zatímco u Fordu se závada týká maximálně 17 600 hybridních sedanů, Toyota podle zpráv médií chystá v nejbližší době svolat k opravám v Japonsku a ve Spojených státech zhruba 300 000 vozů nové verze populárního modelu Prius.

Článek

Pro Toyotu je to další rána na dobré pověsti, protože letos již kvůli závadě plynového pedálu musela svolat k dealerům 4,5 miliónu vozů po celém světě. Zprávy o chystaném svolání priusů do servisů zveřejnila v pátek řada japonských médií. Vedle nové verze modelu Prius, jichž firma od květnového uvedení na trh prodala 311 000, bude Toyota zkoumat možnost problémů s brzdami i u hybridních modelů Lexusu.

Podobný problém jako Toyota zaznamenal u brzd hybridních vozů i Ford, u něj se to však týká řádově mnohem menšího počtu aut modelů Ford Fusion a Mercury Milan. Ford ve čtvrtek oznámil, že dodá majitelům těchto vozů softwarovou "záplatu", která by měla problém odstranit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám