Hlavní obsah

Seat Ibiza ST: konkurent pro Fabii combi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat ukázal první fotografie karosářské verze kombi, jenž vychází z vozu Ibiza. Novinka nabídne 430 litrů pro zavazadla, na českém trhu se začne prodávat od června. Ceny zatím importér nezveřejnil.

Článek

Seat bude dodávat modely Ibiza ST s šesti motory, na českém trhu se novinka objeví v červnu letošního roku. O prodejní ceně zatím automobilka nepřinesla žádné informace, světová premiéra se odehraje první březnový týden na autosalonu v Ženevě.

Příď má typický "šípový design" značky Seat a záď dostala nové dvoudílné koncové svítilny.

Ibiza ST je s délkou 4,23 metru o 18 centimetrů delší než Ibiza. Základní objem kufru nabídne 430 litrů. Fabia combi sice nabídne o padesát litrů více, ale i tak je 430 litrů velmi slušná hodnota.

Pro Ibizu ST jsou k dispozici tři zážehové agregáty a tři vznětové jednotky TDI s přímým vstřikováním common rail – s výkony od 51 kW (70 k) do 77 kW (105 k). Čtyři z šesti nabízených motorů pracují s přímým vstřikováním a přeplňováním turbodmychadlem. Základem jsou maloobjemové 1.2 TDI a 1.2 TSI.

Reklama

Související témata:

Související články

Seat vyrobil sportovní verze Ibizy a Léonu

Na nadcházejícím autosalonu v Barceloně, který se koná od 9. do 17. května, představí domácí Seat dvě světové premiéry. Vystaveny zde budou kromě jiných...

Seat Ibiza dostane nový motor 1.6 TDI

Pro Seat Ibiza v pětidveřovém provedení i ve verzi SC (třídvéřová verze) bude od června v nabídce nový motor 1.6 TDI CR/66 kW (90 k). Je to první turbodiesel...

Výběr článků

Načítám