Hlavní obsah

Lexus nabídne RX 450h nově s pohonem pouze předních kol

Novinky, Martin Žemlička

Japonský Lexus rozšiřuje nabídku hybridního SUV s označením RX - nyní si lze tento model objednat nikoliv jako "čtyřkolku", ale pouze s pohonem přední nápravy. Cena začíná na částce 1 299 000 korun.

Článek

Historie modelu  začíná v roce 2005, kdy byl uveden na trh RX 400h - první hybridní vůz kategorie SUV. Nyní japonská značka uvádí model Lexus RX 450h FWD s pohonem pouze předních kol.

Celkový výkon hybridního systému byl zachován a činí 299 koní, technici ale odstranili zadní elektromotor, jenž zajišťuje u RX 400h pohon obou náprav. Výsledkem těchto úprav je kromě nižší pořizovací ceny (od 1 299 000 korun) i menší spotřeba paliva a emisí (v kombinovaném režimu spolyká RX 450h rovných šest litrů benzínu). Naopak, nevýhodou jsou nižší schopnosti při jízdě na povrchu s horší adhezí – sníh, voda, bláto.

Novinkou pro řadu RX je i rozšíření zábavního systému pro cestující na zadních sedadlech. Sedmipalcové LCD obrazovky jsou umístěny za opěrkami hlavy předních sedadel a přes audio a video vstupy je lze propojit s DVD/audio přehrávačem či herní konzolou. Oba systémy lze ovládat dálkovým ovladačem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám