Hlavní obsah

BMW omladilo trojkové kupé a kabrio včetně M paketu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Omlazení vzhledu se dočkaly další karosářské verze, vycházející z BMW řady 3 (E90) - kupé a kabrio a to včetně sportovního M paketu. Kromě vzhledu se změnily i parametry některých motorů. Novinka se představí na autosalonu v Ženevě počátkem března.

Článek

Nebyl důvod k velkým designovým změnám a BMW se zachovalo správně – upravilo pouze detaily. Mírně změněná je tak maska chladiče a zadní nárazník, jiný je i tvar zadních světel. Nové jsou i tři barvy, respektive jejich odstíny – bílá, vínová a modrá. Uvnitř je novinkou prakticky pouze možnost zvolit jinou barvu čalounění.

Naftový dvoulitrový čtyřválec posílil o sedm koňských sil na současných 184 koní, točivý moment je o 30 Nm větší – 380 Nm. Stovku zvládne 320d za 7,5 vteřiny a rozjede se na 235 km/h. Spotřeba paliva klesla na 4,7 litru. Nabízí se i varianta BluePermormance, která již nyní splňuje emisní normu Euro 6 (začne platit v roce 2014).

Mírného zlepšení výkonu se dočkal i řadový šestiválcový diesel 325d – 204 k a 407 Nm, 6,9 vteřiny a 244 km/h; spotřeba klesla na 5,7 litru na 100 km.

K dispozici jsou i základní verze 316d a 318d. Vrcholem je verze 335i s výkonem 306 k a 400 Nm; nad ní je už pouze ikonická M3.

Omlazené kupé a kabrio se představí na březnovém ženevském autosalonu. K dispozici jsou už nyní fotografie se sportovním M paketem.

Reklama

Výběr článků

Načítám