Hlavní obsah

Honda představila první hybridní kupé

Novinky, Martin Žemlička

Honda v Detroitu představila své první hybridní kupé. Model CR-Z v sobě spojuje benzínový a elektrický hybridní pohon se šestistupňovou manuální převodovkou a karoserii typu kupé s 2+2 sedadly. Evropská verze modelu CR-Z bude představena v březnu na autosalonu v Ženevě.

Článek

Manuální šestistupňová převodovka je spojena s 1,5litrovým čtyřválcovým motorem. Patnáctistovka nabízí celkový výkon 91 kW (124 k) a točivý moment 174 Nm. Spalovacímu motoru navíc pomáhá elektromotor, jenž generuje až 78 Nm točivého momentu a 10 kW (14 k).

Podle Hondy si řidič může vybrat z „úsporného“ či „sportovního“ režimu – elektronika nastaví odlišně charakteristiky škrticí klapky, řízení, klimatizace nebo dobu vypnutí motoru při zastavení.

Evropská verze modelu CR-Z je vybavena světly pro denní svícení tvořenými osmi LED diodami. Evropská a japonská verze má interiér uspořádán pro 2+2 cestující, americká verze je výhradně dvoumístná. CR-Z má o 115 mm menší rozvor náprav a je o 295 mm kratší než Honda Insight, se kterou sdílí některé komponenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám