Hlavní obsah

Indická Tata představila malou dodávku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indický výrobce Tata Motors představil další model - nyní jde o jednoduchou dodávku kompaktních rozměrů s názvem Magic Iris. Dodávka s výkonem pouhých 11 koní by se na indickém trhu měla začít prodávat ještě letos.

Článek

O velkoprostorovém vozidle s pohonem 4x4, jež nyní představila automobilka Tata, jsme vás již informovali [celá zpráva].

Tata představila ještě jeden model - Magic Iris. Jde o pětimístnou dodávku, která má v Indii nahradit všudypřítomné tříkolky. Oproti nim je Magic Iris bezpečnější a zvládne odvézt i více nákladu či cestujících.

Zajímavostí je použitý motor – jde o vodou chlazený dieselový agregát se zdvihovým objemem 0,6 litru a výkonem pouhých 11,3 koní (8 kW). Magic Iris jede maximální rychlostí 55 km/h.

O ceně zatím nepadlo ani slovo, nicméně cenovka bude podle všeho „lidová“. Na indickém trhu se auto začne prodávat v průběhu roku 2010, export do jiných zemí zatím Tata Motors nepotvrdila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám