Hlavní obsah

Japonští výrobci automobilů se obávají slabého trhu v USA

Asociace japonských výrobců automobilů (JAMA) se obává, že automobilový trh ve Spojených státech bude i nadále slabý a že prodej na tomto trhu v příštím roce zůstane pod 11 milióny vozů. Očekává se, že v letošním roce dosáhne prodej aut v USA pouze 10,5 miliónu, tedy nejnižší úrovně od osmdesátých let.

Článek

V příštím roce řada analytiků i vedoucích pracovníků z automobilového průmyslu počítá s nárůstem prodeje na 11 až 12 miliónů vozů.

"Očekávám, že americký trh se oproti letošnímu roku mírně zlepší, ale jsou tu obavy, že nedosáhne 11 miliónů," uvedl Aoki, který je rovněž předsedou japonské automobilky Honda Motor. Upozornil, že výhled pro japonský automobilový trh JAMA zveřejní až po rozhodnutí vlády ohledně mimořádné daně na nákup automobilů.

Prodej automobilů v Německu, které je největším automobilovým trhem v Evropě, se v příštím roce podle prognózy Svazu mezinárodních výrobců automobilů (VDIK) kvůli absenci šrotovného propadne pod tři milióny vozů z více než 3,8 miliónu vozů v letošním roce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám