Hlavní obsah

Ford S-Max a Galaxy se odhalují pro modelový rok 2010

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Ford of Europe představí 13. ledna 2010 na autosalonu v belgickém Bruselu nové verze velkoprostorových modelů S-Max a Galaxy. Nový je nejenom vzhled, ale rovněž interiér, pohonné jednotky nebo příplatková výbava.

Článek

Novinkou je zážehový agregát EcoBoost o zdvihovém objemu 2,0 l, který vyvine nejvyšší výkon 149 kW (203 koní), s kombinovanou spotřebou 8,1 litrů. Ford S-Max s touto motorizací zvládne akceleraci 0-100 km/h za 8,5 s (Galaxy 8,8 s) a dosáhne nejvyšší rychlosti 221 km/h (Galaxy 217 km/h).

V nabídce figuruje i přepracovaný vznětový motor Duratorq TDCi 2,0 l s nejvyšším výkonem 120 kW (163 k). Spolu s novými motory začne Ford rovněž nabízet samočinnou dvouspojkovou převodovku Ford PowerShift.

Nově sledování mrtvých úhlů

Nejvýznamnější novinkou z oblasti bezpečnosti je systém sledování mrtvých úhlů (Blind Spot Information System, BLIS), jenž se už před lety objevil ve vozech Volvo.

Co se týče vzhledu, nový je přední nárazník; ve vyšších úrovních výbavy opatřený módními LED světlomety pro denní svícení. Jinak jsou změny na vnějším designu nepostřehnutelné.

Foto: Jan Čech, Novinky

Ford S-Max

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám