Hlavní obsah

Hyundai Sonata zkrásněla, štěstí začne hledat v Americe

Novinky, Martin Žemlička

Hyundai představil na autosalonu v Los Angeles novou generaci Sonaty pro modelový rok 2011. Šestá generace sedanu střední třídy přichází na americký trh s novým designem, přepracovaným podvozkem i novými motory. Zatím není jasné, kdy dorazí na Starý kontinent.

Článek

Pryč jsou doby, kdy korejské automobilky slepě kopírovaly design evropských značek, Sonata působí snad až na přední světlomety svébytně - protažená a nízká silueta vozu sluší, stejně jako protažená kapkovitá světla (přední jsou trochu ve stylu Mercedesu-Benz CLS). Hyundai tvrdí, že na klíčových místech karoserie je použita ultravysokopevnostní ocel, torzní tuhost je o 25 procent větší než u minulého modelu.

Nové motory s přímým vstřikem

Šestou generaci sedanů Hyundai Sonata budou poprvé pohánět čtyřválcové motory GDI s přímým vstřikováním benzinu. Při uvedení na americký trh bude k dispozici nový atmosféricky plněný motor Theta II 2,4 litru GDI v kombinaci s šestistupňovou samočinnou převodovkou [celá zpráva]. K dispozici bude také mechanická šestistupňová převodovka .

Přepracován byl i podvozek - přední náprava je typu McPherson, vzadu je víceprvkové zavěšení. Objem zavazadlového prostoru činí 464 litrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám