Hlavní obsah

Dacia vstupuje mezi SUV, představila Duster

Novinky, Martin Žemlička

Rumunská automobilka vstupuje mezi sportovně-užitkové vozy (SUV), techniku pohonu 4x4 dodá Dacii Duster japonský Nissan. Cena zatím nebyla oficiálně zveřejněná, spekuluje se o tři sta tisících korunách za verzi s pohonem přední nápravy a 350 tisících korun za verzi 4x4.

Článek

Duster měří na délku 4,31 metru a patří tedy ke kompaktním zástupcům kategorie SUV, podobně jako Škoda Yeti. Na výšku měří Dacia Duster 1,82 m, zavazadlový prostor má základní objem 475 litrů.

Vzhledem k alianci Renaultu s Nissanem dostane nové SUV s logem Dacie techniku od minulé generace Nissanu X-Trail a tím pádem i pohon 4x4 a slušné nadání pro zdolávání lehčího terénu. Připojení zadních kol je možné nechat buď na elektronice nebo jej v poměru 50:50 zapnout tlačítkem – to pokud jedete v terénu. Kvůli úspoře paliva je možné přepnout Duster na pohon jen přední nápravy. Světlá výška činí solidních 200 mm.

V prodeji na jaře

V nabídce bude benzínová šestnáctistovka (81 kW / 110 k) nebo dva turbodiesely – 63 kW (85 k) a 77 kW (105 k).

Cena zatím nebyla oficiálně zveřejněná, spekuluje se o tři sta tisících korunách za verzi s pohonem přední nápravy a 350 tisících korun za verzi 4x4. V autosalonech se Dacia Duster objeví na jaře, světovou výstavní premiéru si patrně odbude na ženevském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajný snímek prvního SUV od Dacie

Dacia pracuje na plnohodnotném SUV, jež by se na trh mělo dostat příští rok. Z fotografie, která se poprvé objevila na serveru DaciaClub.ro je zřejmé, že...

Výběr článků

Načítám