Hlavní obsah

Ford Fiesta se po třech desetiletích vrací na americký trh

Malý automobil Ford Fiesta se po třech desetiletích vrátí na americký trh. Automobilka Ford Motor tento týden na autosalonu v Los Angeles oficiálně představila americkou verzi tohoto modelu, která by se měla začít prodávat v létě příštího roku.

Článek

Ford doufá, že Fiesta prokáže nesprávnost obecně rozšířeného názoru, že americké automobilky nedokážou na domácím trhu na malých autech vydělávat. Trhu s malými automobily ve Spojených státech v současnosti dominují zahraniční značky.

Fiesta se nyní vyrábí v Evropě a Asii. Pro americké spotřebitele se bude montovat v Mexiku. Automobily Fiesta jsou na trhu od roku 1976, v USA se však prodávaly pouze v letech 1978 až 1980.

Analytik Erich Merkle z poradenské společnosti autoconomy.com uvedl, že americká verze Fiesty by měla přilákat mladší kupce, kteří sice nemají mnoho peněz, ale chtějí, aby jejich auto vynikalo. Ford uvedl, že cena automobilu bude "velmi konkurenceschopná" ve srovnání s ostatními vozy v tomto segmentu.

Ford odolává současné krizi v automobilovém průmyslu lépe než jeho domácí konkurenti General Motors a Chrysler, kterým musela pomoci americká vláda. Automobilky GM a Chrysler byly dokonce po určitou dobu nuceny využívat bankrotovou ochranu před věřiteli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám